Beëindigingsovereenkomst
Wat moet er in de beëindigingsovereenkomst staan?
Werkgever en werknemer kunnen met wederzijds goedvinden het dienstverband beëindigen. Partijen bereiken overeenstemming over het ontslag en de gemaakte afspraken worden vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst.
In het kort

Veelal zal de werknemer zijn of haar recht op een WW-uitkering willen veiligstellen. Om de werknemer in aanmerking te laten komen voor een dergelijke uitkering, dient er in een beëindigingsovereenkomst (of 'vaststellingsovereenkomst') rekening te worden gehouden met een aantal voorwaarden. De gemaakte afspraken die in een beëindigingsovereenkomst komen zijn onder andere de einddatum en de (financiële) afhandeling. De werkgever hoeft niet langs het UWV of de kantonrechter, tenzij er sprake is van een opzegverbod (ziekte, zwangerschap, OR-lid). In dat geval is het voor de bescherming van WW-rechten raadzaam de arbeidsovereenkomst alsnog door de kantonrechter te laten ontbinden.
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Marjolein Kruijs-Olthof

Dit artikel is geschreven door Marjolein Kruijs. Voor alle vragen over dit onderwerp kunt u bij haar terecht. Onderstaand treft u haar telefoonnummer en e-mailadres aan.

Pellicaan Advocaten Utrecht
088 627 2260
ONTSLAG